Οι Ταξιδιώτες του Μπρούνο Καταλάνο

Διαστάσεις: 50Χ70 cm.
Έτος: 2017

“Ποτέ πριν δεν είχα νιώσει τόσο την αποκόλλησή μου από τον εαυτό μου όσο και την παρουσία μου στον κόσμο.”

Αλμπέρ Καμύ.

Ένας άντρας, μια βαλίτσα … την αρπάζει και εκτοξεύεται στο άγνωστο. Εθελοντικό ταξίδι προς έναν ορίζοντα ή ένα αναγκαστικό ταξίδι σε αναζήτηση της ελευθερίας και με οδηγό την επιβίωση ?
Δεν είναι πια ο άνθρωπος ενός κόσμου, αλλά ο άνθρωπος του κόσμου, που εξακολουθεί να είναι εμποτισμένος με την κουλτούρα του, αλλά έχει γίνει εύθραυστος μπροστά στην απεραντοσύνη. Η αναζήτησή του δεν θα είναι χωρίς φθορές. Ένας κατακερματισμένος, αποσταθεροποιημένος άνθρωπος, απογυμνωμένος από τον προσανατολισμό του, βαδίζει προς τη σωτηρία του όσο και προς την απώλειά του.
Οι ταξιδιώτες του Μπρούνο Καταλάνο δραπετεύουν από τον εαυτό τους, για να συναντήσουν την άγνωστη γη τους. Τα σώματά τους είναι κουρελιασμένα, ανοιχτά στον άνεμο και το φως, ο κορμός έχει σχεδόν εξαφανιστεί. Τους λείπει η ψυχή γιατί αυτή έχει μείνει στην πατρίδα τους ! Τώρα βαδίζουν ενάντια στις αντιξοότητες, κουβαλούν βαλίτσες που μοιάζουν να περιέχουν τον κόσμο, τους χαρακτήρες του σε κίνηση. Προσπαθεί με αυτή την ιδέα να απευθυνθεί στους σημερινούς ανθρώπους όποια κι αν είναι η ηλικία τους, οδηγούμενοι από αυτή την ανάγκη για απόδραση, πεισμένοι να βρουν αλλού την ευτυχία που δεν κατάφεραν να φτάσουν.

«Στη δουλειά μου πάντα ψάχνω την κίνηση και την έκφραση των συναισθημάτων. Ερχόμενος ο ίδιος από το Μαρόκο, κουβαλούσα αυτές τις βαλίτσες γεμάτες αναμνήσεις που τόσο συχνά αντιπροσωπεύω. Δεν περιέχουν μόνο εικόνες αλλά και εμπειρίες, επιθυμίες: τις ρίζες μου σε κίνηση».
Μπρούνο Καταλάνο

Επιστροφή..

Οι Ταξιδιώτες του Μπρούνο Καταλάνο