Βιογραφικό

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ ΟΛΓΑ

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Γαλλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της CAEN “Université Caen Normandie” και ασχολήθηκε με την διδασκαλία μέχρι το 2015. Από μαθήτρια ξεχώριζε για το ταλέντο και την αγάπη της για την ζωγραφική και το σχέδιο. Είχε την τύχη να μεγαλώσει σε μία οικογένεια όπου το σχέδιο, η ζωγραφική, η μουσική ήταν σε ημερήσια διάταξη. Ο πατέρας της ήταν τοπογράφος μηχανικός, ο ένας ο θείος αρχιτέκτονας, ο άλλος ζωγράφος. Αλλά η ανάγκη έκφρασης μέσω της ζωγραφικής ήρθε πολύ αργότερα.

Είναι αυτοδίδακτη. Ξεκίνησε τη ζωγραφική σαν χόμπι και σιγά σιγά έγινε πάθος. Έτσι από το 2016 άρχισε να εξασκείται στο ελεύθερο σχέδιο με κάρβουνο και μολύβι στο Εργαστήρι «ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ» και να κάνει μαθήματα ακουαρέλας στο Εργαστήρι του Αρχιτέκτονα Εικαστικού Κ. Αρώνη Κωνσταντίνου. Διδάχθηκε για δύο χρόνια Ιστορία και Φιλοσοφία της Τέχνης στα εξ αποστάσεως μαθήματα της ιδιωτικής Σχολής Καλών Τεχνών Βοργίας “Borgias College of Fine Arts and Design” στη Αθήνα.

Από το 2018 μέχρι και 2021 εξασκήθηκε στα ακρυλικά και παρακολούθησε σεμινάρια χαρακτικής στη Σχολή MOKUME Θεσσαλονίκης, με την καθοδήγηση του Εικαστικού Κ. Μπλιάτκα Νικόλα.
Τώρα παρακολουθεί διαδικτυακά μαθήματα στο Πανεπιστήμιο της Reins στο εξ αποστάσεως πρόγραμμα “arts appliqués à distance”.
Μέσα από τις σπουδές της ανακαλύπτει ότι η ζωγραφική είναι το πραγματικό πάθος της, γίνετε λοιπόν αναγκαιότητα.
Το εικαστικό της έργο βασίζεται στη παρατήρηση της ανθρώπινης έκφρασης.

Ηταν μέλος του Δ.Σ. του Τ.Ε.Π.Ε. ( Τομέας Εικαστικών Παρεμβάσεων & Εφαρμογών) του “Γ.Ν. Παπαγεωργίου” μέχρι το 2020 και από 2016 είναι μέλος του Σ.Κ.Ε.Τ.Β.Ε. (Σύλλογος Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βορείου Ελλάδας). Το 2021 εκλέχθηκε αντιπρόεδρος για δύο χρόνια.
Έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές Εκθέσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βέροια, Κατερίνη, Λάρισα, Κοζάνη και Παρίσι.
Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΕΝΑ

Η ζωγραφική για εμένα είναι μία συνεχής σπουδή που δεν τελειώνει ποτέ γιατί μαθαίνεις συνεχώς καινούρια πράγματα και ανακαλύπτεις νέους ζωγράφους ! Από τότε που ξεκίνησε το ταξίδι αυτό στην τέχνη, άλλαξε η ζωή μου και η οπτική αντίληψη των πραγμάτων . Όλα γύρω μου απέκτησαν άλλο νόημα, άρχισα να παρατηρώ καλύτερα τα χρώματα της φύσης που άλλαζαν με το φως και την σκιά, να βλέπω με μεγαλύτερο ενδιαφέρον τους ανθρώπους στη καθημερινότητά τους. Η έκφραση τους, το βλέμμα, η κίνηση, είναι από τα θέματα που μελετώ. Στα έργα μου _ χρησιμοποιώ μολύβι, ραπιδογράφο, λάδι αλλά κυρίως ακρυλικά. Αυτό που θέλω να αποτυπώσω, να διηγηθώ στο χαρτί ή στο καμβά είναι μία ιστορία, ένα συναίσθημα με κύριο πρωταγωνιστή τον άνθρωπο.

Δηλαδή αυτό που σκέφτομαι, αυτά που αποτυπώνω και φωτογραφίζω στα ταξίδια μου, όλες αυτές οι εικόνες μαζί με αυτές των ονείρων μου, τροφοδοτούν τα θέματα μου για να τα βάλω πάνω στον καμβά, σαν σε σκηνή θεάτρου: ”μεταξύ πραγματικότητας και ονείρου“. ¨Όπως έλεγε ο Nerval “…l’épanchement du songe dans la vie reélle” (…η έκρηξη των ονείρων στην πραγματική ζωή). Όπως ένας συγγραφέας έτσι και εγώ στα έργα μου σχεδόν πάντα έχω μία ιστορία να αφηγηθώ που συνεχίζετε από τον ένα καμβά στον άλλο.
Ένα καινούριο κεφάλαιο της ιστορίας που ανοίγει και καθοδηγεί το θεατή.
Υπάρχει πάντα ένα θέμα που ακολουθώ και με κάνει να νιώθω λύτρωση κάθε φορά που φθάνει στο τέλος.
Σας εύχομαι λοιπόν καλή θέαση και κυρίως μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου εάν επιθυμείτε περισσότερες πληροφορίες ή συνδεθείτε στη σελίδα μου στο facebook.